Prove It: Build a Full App
Verify your app building skills with 17 discrete challenges
What you'll work with
About this course
In this course, you will be presented with a series of 17 challenges, each building upon the last. By the time the last challenge is complete, you will have built a small console application and ASP.NET Core Razor Pages application using test-driven development techniques, set up source control and continuous integration, configured admin-only pages using authentication, deployed the application to Azure, and more.
Prove It courses are all about facing and learning from challenges. You will be presented with a series of challenges to complete. After you have completed a challenge, you can watch the solution video, where you will see how I completed the challenge. This will allow you to assess your strengths and weaknesses while also allowing you to fill in the gaps in your knowledge.
Built on .NET Framework 4.8
Watch the course intro →What you'll be able to do
- Plan out a full application
- Implement test driven design
- Build a working application
- Validate application requirements
- Deploy a web application to Azure
Every lesson, in the open
36 lessons · 14 hours of video. Here's exactly what's inside.
- 1
Course Introduction
- Introduction 11:15
- 2
Planning
- Planning Challenge 5:31
- Planning Solution 23:21
- 3
Interfaces
- Interfaces Challenge 3:29
- Interfaces Solution 1:04:49
- 4
Unit Tests
- Unit Tests Challenge 5:27
- Unit Tests Solution 1:35:24
- 5
Methods
- Methods Challenge 3:28
- Methods Solution 1:49:36
- 6
Data Access
- Data Access Challenge 3:31
- Data Access Solution 1:12:48
- 7
Console Part1
- Console Challenge Part1 3:34
- Console Solution Part1 43:01
- 8
Console Part2
- Console Challenge Part2 2:15
- Console Solution Part2 46:15
- 9
Source Control
- Source Control Challenge 3:25
- Source Control Solution 31:48
- 10
Continuous Integration
- Continuous Integration Challenge 2:49
- Continuous Integration Solution 17:55
- 11
Razor Pages with Authentication
- Razor Pages With Authentication Challenge 4:33
- Razor Pages With Authentication Solution 14:17
- 12
Razor Pages User Logic
- Razor Pages User Logic Challenge 3:18
- Razor Pages User Logic Solution 39:21
- 13
Razor Pages User UI
- Razor Pages User UI Challenge 3:07
- Razor Pages User UI Solution 53:16
- 14
Razor Pages Authorization
- Razor Pages Authorization Challenge 4:07
- Razor Pages Authorization Solution 27:17
- 15
Razor Pages Admin Coin Inventory
- Razor Pages Admin Coin Inventory Challenge 2:03
- Razor Pages Admin Coin Inventory Solution 23:57
- 16
Razor Pages Admin Soda Inventory
- Razor Pages Admin Soda Inventory Challenge 2:20
- Razor Pages Admin Soda Inventory Solution 32:56
- 17
Razor Pages Admin Income
- Razor Pages Admin Income Challenge 4:12
- Razor Pages Admin Income Solution 18:28
- 18
Azure Deploy
- Azure Deploy Challenge 6:58
- Azure Deploy Solution 31:38
- 19
Course Conclusion
- Conclusion 7:04
Hi, I'm Tim Corey.
I learned software development the hard way, with lots of dead-ends, confusion, and knowledge gaps. I kept thinking, “It shouldn't be this hard!” Now I teach students how to think and code like professional developers. My goal is to make it easier for you to become a developer.